Tradiční kremrole bez kynutí
Na tradiční kremrole, cca 20 ks potřebujeme:
- 250g hladké mouky
- 250g studeného másla + na potření
- 2 žloutky
- 6 lžic kefíru
- moučkový cukr na posypání
Náplň:
- 4 bílky
- 280g cukru krupice
- šťáva z 1/2 citrónu
Postup přípravy:
V míse smícháme mouku s máslem, žloutky, kefírem a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli a zabalíme jí do fólie. Těsto necháme odpočinout v lednici.
Z těsta vyválíme asi 3mm silný plát, který rozřízneme na pruhy cca 20×3 cm a ty pak omotáme okolo kovových trubiček, předem potřených máslem.
Trubičky vyskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme při teplotě 220°C asi 15 minut. Ještě teplé sundáme z trubiček a necháme vychladnout.
Poté svaříme cukr s trochou vody. Začneme šlehat bílky a postupně k nim zašleháme horký cukr. Až bude sníh tuhý, přilijeme citrónovou šťávu a šleháme do zchladnutí.
Hotový sníh přendáme so cukrářského sáčku a nastříkáme do hotových kremrolí. Na závěr kremrole pocukrujeme moučkovým cukrem.