Crepes – Francouzské palačinky

Suroviny:

140g hladké mouky

Špetka soli

200 ml plnotučného mléka

100ml vody nebo minerálky

2 vejce

25g rozpuštěného másla

Máslo na vymazání

Postup:

Mouku prosejeme do nádoby, přidáme sůl a uprostřed uděláme důlek. Do něho dáme vejce a pomalu začneme prošlehávat. Přidáváme směs vody a mléka, dokud směs pečlivě nesmícháme. Poté začneme zapracovávat i mouku. Hladké těsto necháme asi 30 minut odpočinout, a poté do něho zašleháme máslo. Máslem lehce vymazanou pánev postavíme na středně mírný plamen a postupně na ni smažíme palačinky. Asi 2 lžíce těsta rozlineme do kulatého tvaru. Smažíme zhruba 40 vteřin z každé strany. Podáváme ihned.

Tip: Nejvíce chutnají s lískooříškovým krémem a banánem.