Tradiční kremrole bez kynutí

Na tradiční kremrole, cca 20 ks potřebujeme:

  • 250g hladké mouky
  • 250g studeného másla + na potření
  • 2 žloutky
  • 6 lžic kefíru
  • moučkový cukr na posypání

Náplň:

  • 4 bílky
  • 280g cukru krupice
  • šťáva z 1/2 citrónu

Postup přípravy:

V míse smícháme mouku s máslem, žloutky, kefírem a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli a zabalíme jí do fólie. Těsto necháme odpočinout v lednici.

Z těsta vyválíme asi 3mm silný plát, který rozřízneme na pruhy cca 20×3 cm a ty pak omotáme okolo kovových trubiček, předem potřených máslem.

Trubičky vyskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme při teplotě 220°C asi 15 minut. Ještě teplé sundáme z trubiček a necháme vychladnout.

Poté svaříme cukr s trochou vody. Začneme šlehat bílky a postupně k nim zašleháme horký cukr. Až bude sníh tuhý, přilijeme citrónovou šťávu a šleháme do zchladnutí.

Hotový sníh přendáme so cukrářského sáčku a nastříkáme do hotových kremrolí. Na závěr kremrole pocukrujeme moučkovým cukrem.