Rozhodujete se mezi lázněmi a lyžováním s dětmi? Co to spojit v jedno?

Zima je v plném proudu, mnozí z nás přemýšlí, kam se vydají za odpočinkem. Stojíte před rozhodnutím, zda dáte přednost relaxaci v podobě lázní nebo zda sobě i dětem splníte sen o zimní dovolené na sjezdovce? A proč nemít obojí?

I v lázních se dá lyžovat

Ano, stačí si vybrat ty pravé, které nabízí odpočinek v některém z pěkných hotelů, a zároveň se nedaleko nachází sjezdovka. Takových v republice pár najdete, jedněmi z nich jsou i Mariánské Lázně. Pobytové balíčky na léto i zimu si můžete zakoupit zde https://marianske-lazne.info/cz/balicky.

Do Mariánských Lázní za odpočinkem

Lázně jsou jako stvořené k tomu, abyste načerpali ztracené síly, odpočinuli si a udělali také něco pro svoje zdraví. Dopřát si můžete:

  • Masáž
  • Slatinnou koupel či zábal
  • Minerální koupel a další.
  • Při pravidelných procházkách a výletech tu můžete ochutnávat minerální prameny s léčivými účinky. Když si k nim vezmete i teplou lázeňskou oplatku, výsledek bude dokonalý.

A na jaké výlety se můžete těšit? Město Mariánské Lázně je známé tím, že se tu nachází krásné parky a spousta dalších míst, která stojí za návštěvu. Vydat se můžete do parku miniatur Boheminium, komu se nechce trávit čas venku, ten může navštívit zdejší městské muzeum nebo divadlo. I kultura k dovolené patří.

Víte, že takové procedury jako sauna, vířivka a další jsou po dni na lyžích doslova balzámem pro tělo?

Zdroj: fotobanka

A co ta sjezdovka?

I ta se tu, možná docela překvapivě, najde. Je součástí ski areálu, který se nachází jen 10 minut pěšky od hlavní lázeňské kolonády. Těšit se můžete na 3 perfektně upravené sjezdovky o délce 1,5 km v různých stupních obtížnosti tak, aby si na své přišel každý.

Pokud vám počasí bude přát, sjezdovky jsou v provozu každý den od 9,00 do 16,00 hod, třikrát za týden (středa, pátek a sobota) se dočkáte i večerního lyžování. Pro děti je tu dětský park a lyžařská škola, takže děti určitě vezměte s sebou. Na své si přijdou i milovníci přírody a běžek, v okolí je celá řada upravovaných běžeckých tratí, které přímo vybízí k tomu, abyste na ně vyrazili.

Náš tip:Pokud nemáte lyžařskou výbavu, nebo se pro sněhové radovánky rozhodnete až na místě, můžete si ve zdejší půjčovně kompletní lyžařskou i snowboardovou výbavu půjčit. Nachází se tu i ski-servis, kde vám lyže seřídí, nebo občerstvení.