Oblečte děti do merino vlny

Zima nám o sobě už dává vědět, vrcholky hor pokryla sněhová nadílka, chvíli jsme si jí užívali i v nižších polohách. Děti byly nadšené, že mohou stavět sněhuláky a bobovat, my dospělí jsme možná zjistili, že budeme muset zase vyrazit do obchodu a pořídit dětem vhodné oblečení. To loňské jim je totiž malé. Jak vybrat oblečení pro děti vhodné i do mrazu? Vsaďte na merino vlnu!

Zimní radovánky je třeba si užít

V předchozích letech jsme si sněhu moc neužili, když napadl, rychle zmizel, problém s ním byl i na svazích. Kdo se nevydal do zahraničí, ten byl rád za pár dnů na sněhu, letos by to mohlo být o něco lepší. A kdyby ne, pak je třeba každou chvilku využít. To ale není dost dobře možné, když vám i dětem je po pár minutách venku zima, rty fialoví a zuby vám drkotají.

Ano, přesně to se nám často stává, my dospělí se to snažíme vydržet, protože děti tu zimu a chlad samou radostí nad sněhovou nadílkou ani nevnímají. Následky se mnohdy dostaví o pár hodin později, kdy se nám ucpe noc, potýkáme se s rýmou, kašlem a možná i teplotami. Sami sebe se pak ptáme, kde jsme udělali chybu. Přece jsme se dostatečně oblékli. Ale co to bylo za oblečení?

Do chladu je nejlepší volbou termoprádlo

Když jdeme ven do zimy, snažíme se děti i sebe teple obléknout, bereme si nátělník, tričko, tlustý svetr a huňatou bundu, ve které se skoro nemůžeme hýbat. Hlavně, že nás zahřeje. To je pravda, to dokáže, ale zároveň se v ní zpotíme a pot nám stéká po zádech a studí.Jak je to možné? Špatně jsme si zvolili materiál a typ oblečení. Tílko a tričko jsou nejspíš z bavlny, která je sice příjemná na tělo, ale nedokáže od něj odvádět pot ani udržet teplo. Když na ni navléknete ještě silný svetr, ve kterém se potíte ještě víc, máte na problém zaděláno.

Co si tedy ale oblékat? Nejlepší volbou je funkční prádlo, na zimu konkrétně termoprádlo, které je ve srovnání s klasickým funkčním oblečením hřejivější, a zkusit metodu vrstvení. Každá vrstva má svůj účel, aby ho ale mohla plnit, pak je třeba vsadit na kousky, které odvádí vlhkost do další a další vrstvy, až bude mít šanci se odpařit.

Proč chtít za materiál zrovna merino?

Termoprádlo je druh funkčního oblečení, které se vyznačuje vyšší hřejivostí. Té se dá dosáhnout několika způsoby, a to vyšší gramáží použitého materiálu, strukturou úpletu, dalším vrstvením nebo použitím hřejivé příměsi, a to například právě merino vlnou, která je hřejivá a má i plno dalších skvělých vlastností. Obzvlášť, když vsadíte na tu, kterou používá pro výrobu termoprádla český výrobce Moira. Celou jejich nabídku pro děti najdete na https://www.moira.cz/kategorie/detske-obleceni/.

  • Merino je hřejivá vlna, která má navíc antibakteriální vlastnosti, takže odolává zápachu i po několik dní.
  • Moira používánejjemnější Merino na trhu, má sílu 16,5 micronu a díky tomu ji mohou nosit i osoby s nejcitlivější pokožkou, tedy i děti.
  • Udrží optimální teplotu těla. V zimě zahřeje, v létě ochladí.
  • Nestudí, ani když je navlhlá.
  • Nechá pokožku dýchat.
  • Jde o zcela udržitelný materiál.

Víte, že ideální kombinací materiálu pro termoprádlo je kombinace mikrovlákna Moira, které odvádí vlhkost až 10x lépe než polyester, a Merino vlny?