Feng Šuej – šťastný domov na míru

Staré čínské umění uspořádání feng šuej poskytuje návody a principy, jak ztvárnit ve svém okolí prostředí, aby působilo v souladu a vyváženě. V prostoru řešeným pomocí feng šuej se budeme cítit příjemně a zároveň získáme základ pro šťastný život.

Podle čínského principu, odráží prostor ve kterém žijeme nás samé. Naše prostory v domě, zahrady, kanceláře podle feng šuej uspořádání ovlivňují, jak se nám daří. Naše zdraví, spokojenost, bohatství tak mohou být ovlivňovány prostory, ve kterých se pohybujeme.

Vytváření harmonie

Zamyslíme-li se nad tím, můžeme pomocí několika změn v našem domě docílit vytouženého štěstí. Prostřednictvím několika úprav, můžeme vytvořit prostor, který nám dá potřebnou energii a sílu.

Teorie a praxe

Na téma feng šuej vyšlo již několik knih, pokud vás toto téma zajímá, určitě je vhodné si před změnami v domě nějaké přečíst. Dozvíte se tak podrobné informace o vyváženosti Jin – jang. Určitě znáte černobílé kolečko, symbol dvou protikladných, ale i zároveň sjednocených energií jing a jang. Oba opaky jsou pro nastolení rovnováhy důležité. Stejně tak jako zastoupení pěti elementů – voda, dřevo, oheň, země, kov. V harmonickém prostředí se vždy nachází všechny elementy.

V náš prospěch mohou hrát i barvy, kombinace barev a materiálů. Každá barva, kterou v interiéru použijeme v nás vyvolá jiný účinek a svojí energií zasáhne do naše života. Například červená, teplá barva v nás vyvolává aktivitu, pocit radosti. A chceme-li do nějakého málo energizovaného místa v domě dostat více energie, umístíme tam právě červené doplňky. Taková místa se často vyskytují v severních částech domu, nebo tam, kde se vyskytují především vodní a kovové prvky.

Nebojme se využít barvy, tvary, materiály a vytvořme si kolem sebe harmonii a šťastný domov.

Zdroj Foto: Fotobanka