Tradiční vánoční punč
Nynější studené večery nabádají k pití teplých nápojů, V nabídce máme různé variace čajů, alkoholických a nealkoholických drinků, grogů, svařených vín a grogů. K vánočním svátkům, ale nejvíce pasuje punč.
Suroviny:
- 350 ml vody
- 1 citron
- 1 pomeranč
- 150 g cukru
- 60 ml rumu
- 250 ml bílého nebo červeného vína
Postup přípravy:
V hrnci svaříme vodu, cukr a šťávu z pomeranče a půlky citrónu. Poté přidáme rum a víno. Smíchaný punč zahříváme pouze po bod varu. Mohlo by dojít k vyvaření alkoholu.
Vhodné sklenice na punč jsou ty, které mají silnou stěnu. Udržují déle punč teplý. Vánoční punč můžeme změnit použitím ochuceného rumu, například pomerančový. Sklenici s punčem ozdobíme plátkem citrónu a ještě teplý podáváme.