Tradiční vánoční punč

Nynější studené večery nabádají k pití teplých nápojů, V nabídce máme různé variace čajů, alkoholických a nealkoholických drinků, grogů, svařených vín a grogů. K vánočním svátkům, ale nejvíce pasuje punč.

Suroviny:

  • 350 ml vody
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 150 g cukru
  • 60 ml rumu
  • 250 ml bílého nebo červeného vína

Postup přípravy:

V hrnci svaříme vodu, cukr a šťávu z pomeranče a půlky citrónu. Poté přidáme rum a víno. Smíchaný punč zahříváme pouze po bod varu. Mohlo by dojít k vyvaření alkoholu.

Vhodné sklenice na punč jsou ty, které mají silnou stěnu. Udržují déle punč teplý. Vánoční punč můžeme změnit použitím ochuceného rumu, například pomerančový. Sklenici s punčem ozdobíme plátkem citrónu a ještě teplý podáváme.